Sinterklaas komt weer naar Odijk!

Intocht Sint in een nieuw jasje.

De intocht van Sinterklaas in Odijk, op 26 november, wordt dit jaar opgepakt door een aantal nieuwe mensen, met nieuwe ideeën. Er is voor het eerst sprake van een aanloop in de twee weken voorafgaand aan de intocht, er zijn Pietenvlogs en de goedheiligman overnacht na de intocht zelfs in het dorp.

Om van de intocht een feest voor het hele dorp te maken, hebben de commissieleden contact gezocht met andere partijen in het dorp. Allereerst met de scholen. In een gymzaal wordt de slaapkamer van Sinterklaas ingericht. Alle drie de scholen maken daar gebruik van.

Ook is de connectie met de ondernemers nieuw leven in geblazen. Slagerij Boelhouder, bakker Doeleman, slijterij Barrique, Jumbo, Kruidvat en Boni, allemaal dragen ze bij aan het feest. Ook de Vrienden van het Witte Kerkje deden een heel mooie duit in het zakje. Samen met de vaste sponsoring van het Dorpshuis en het Sporthuis die de zaal gratis ter beschikking stelt, is er geen sprake van financiële krapte dit jaar.

Om de intocht aan te kondigen en de voorpret te verhogen, wordt een lokaal Sinterklaasjournaal gemaakt, in de vorm van vier Pietenvlogs. Deze filmpjes worden getoond op Facebook en ook de scholen laten ze in de klas zien. Zo leven alle kinderen in Odijk samen toe naar de intocht en het feest in de sporthal.

De intocht begint op de stoep voor de scholen, om 14.30 uur. Uiteraard is de burgemeester er om de Sint welkom te heten en is er muziek, dit jaar van de Batenbouwers. Om 15.00 uur start het feest in de sporthal, tot 16.00 uur. Iedereen wordt gevraagd, zo mogelijk, met de fiets of lopend te komen.