Expositie van Marc van Rooijen.

Werk dat je alleen in New York ziet nú in het Dorpshuis Odijk

In het Dorpshuis Odijk wordt geëxposeerd door Marc van Rooijen. Marc is geboren op 17 april 1981, hij is een autodidactische hedendaagse kunstenaar uit Utrecht. Hij heeft geen Bachelor of Arts of andere artiestentitels, maar voert in plaats daarvan een Nederlands Nationaal Kampioenschap Mixed Martial Arts.

Na een zware blessure die hij tijdens zijn vechtcarrière opliep, verruilde Marc zijn vechthandschoenen voor canvas, olieverf, borstels en paletmessen. Aanvankelijk schilderde hij realistisch, maar Marc vertaalde de dynamiek van sport in zijn werk. Hierdoor veranderde zijn werk in een meer dynamische en semi-abstracte stijl. Mensen spelen een centrale rol in zijn kunst. Het karakter van de persoon in zijn werk is herkenbaar, maar er wordt een abstracte complexiteit aan toegevoegd.

Naast schilderijen maakt Marc ook kleurrijke digitale portretten. Door gezichten op te delen in kleurblokken wordt een extra dimensie toegevoegd aan iemands identiteit. Ook kunst op andere mediums als beelden en petten behoort tot zijn werk.

Sinds 2019 wordt een selectie van Marc’s werk vertegenwoordigd door NYA Gallery, New York. Marc is vereerd dat sportlegendes als Mike Tyson en Valentino Rossi zijn kunstwerken bezitten. Voetbalster Ronaldinho deelde een van Marc’s kunstwerken op zijn sociale mediakanalen. Hij deed ook opdrachten voor de Nederlandse voetbalsterren Memphis Depay, Denzel Dumfries, Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald. Een selectie van zijn werk is tijdens openingsuren te zien in Dorpshuis Odijk