Kromme Rijn geschilderd: in het Dorpshuis

Jorie van der Loo exposeert met schilderijen van de Kromme Rijn in het Dorpshuis van Odijk. Jorie is na zijn pensionering begonnen met schilderen en is autodidact. Wel volgde hij enkele cursussen in het Kunstenhuis te Zeist en Bilthoven. Begonnen met aquarel, ging hij al snel over op pastelkrijt en vervolgens op acryl. Later merkte hij dat olieverf hem het beste lag. Zijn stijl is figuratief, soms zo precies mogelijk, soms wat losser.

“Schilderen is voor mij een zoektocht naar de ideale compositie en gebruik van licht, kleur en contrast. Als ik besluit dat een schilderij af is, doe ik dat in het besef dat het eigenlijk altijd nog beter kan.”

Hij schildert alles waar zijn oog door wordt geprikkeld: bloemen, een theeservies bij de kringloop, visjes in een marktkraam en het laatste jaar  vooral landschappen. Zijn motto is: schoonheid is overal. Hij heeft een serie van tien schilderijen gemaakt van de Kromme Rijn tussen Bunnik en Werkhoven.

Jorie werkt in zijn eigen atelier in Zeist en is tevens lid van schilders vereniging De Toets. Hij is vaak te zien op kunstmarkten in Zeist en omgeving en deelnemer aan de Kunstroute. In 2019 werd hij met een werk genomineerd voor de Zomerexpositie van museum De Fundatie in Zwolle.

Zijn werken zijn tot eind juni te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis Odijk, Rijneiland 7.

Bij de foto (Dorpshuis Odijk): Jorie van Loo bij enkele van zijn werken.