De Huiskamer van Odijk

“De Coöperatie Huiskamer van Odijk U.A.”.

In de corona periode zijn alle activiteiten helaas tijdelijk gestaakt, maar gaan de diensten gewoon door. Dat zijn de Chauffeur, de Helpende Hand en de Boodschappendienst.

De Huiskamer is een burgerinitiatief waarbij Odijkers elkaar helpen met raad en daad. De Huiskamer van Odijk ondersteunt jong en oud en is gebaseerd op betrokkenheid met onze lokale samenleving.

Er is een nauwe band tussen De Huiskamer van Odijk en Het Dorpshuis. Het initiatief voor de Huiskamer is in 2014 is namelijk genomen door het bestuur van het Dorpshuis én de Huiskamer bevindt zich in het Dorpshuis.

De eerste service van de Huiskamer, de “Chauffeur van Odijk” is in 2015 gestart. Dit was de “Chauffeur van Odijk”. (chauffeur@huiskamervanodijk.nl). De “Chauffeur” verzorgt vervoer en eventueel begeleiding naar ziekenhuis, familie, theater e.d. wanneer er geen andere vervoersmogelijkheden zijn.

Inmiddels zijn er meer diensten gestart: De “Helpende Hand van Odijk” biedt hulp bij allerlei kleine zaken in en rond het huis wanneer men dat zelf (tijdelijk) niet kan en er niemand anders is die dat kan uitvoeren. Bij de Helpende Hand kan men ook terecht voor steun bij het invullen van formulieren e.d.

En vooral tijdens de corona pandemie is er ook een boodschappendienst die voor alle Odijkers (ook niet leden) dagelijkse boodschappen in het dorp kan doen.

In de “Boekenkast van Odijk” kunnen Odijkers boeken lenen en ruilen. De kast staat in de Huiskamer (Dorpshuis) En men kan aan de
Leestafel van Odijk” een tijdschrift lezen, dorpsgenoten ontmoeten en boeken inkijken.

Het “Ouders- en kidscafé” is bestemd voor ouders met hele jonge kinderen. Men ontmoet elkaar en wisselt kennis en ervaringen uit. Ook is er regelmatig een materiedeskundige. (elke 1e woensdag van de maand, 10.00 – 11.00 uur). Voor de peuters is er een speelhoek.

Op de 1e en 3e vrijdag van de maand is er de “Eettafel van Odijk”. Voor alle leden van de Huiskamer. Er wordt een 3-gangenmenu geserveerd voor € 10,-. Ontvangst om 17.30 uur en aan tafel om 18.00 uur.

Het Digi-café biedt hulp bij problemen met tablets, laptops en mobiele telefoons. Elke woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur kunt u voor het Digi Café terecht in het Dorpshuis.

In het Creatief Café kan men gezellig handwerken, kaarten maken etc. Elke 2e en 4e woensdagochtend van 10-00 tot 12.00 uur.

De koffieochtend is een inloopactiviteit om gezellig met dorpsgenoten te kletsen onder het genot van een kopje koffie. Elke woensdagochtend in de Huiskamer van 10.00 tot 12.00 uur.

De  Huiskamer bevindt zich in het Dorpshuis en is geopend op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor informatie over “De Huiskamer van Odijk” kan men terecht op de website www.huiskamervanodijk.nl en via info@huiskamervanodijk.nl

Hvo_logo_fc_rgb-30mm